اتحادیه اروپا خواهان حفظ برجام است-راهبرد معاصر
اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد
با وجود فشار آمریکا؛

اتحادیه اروپا خواهان حفظ برجام است

بسیاری از کشورهای اروپایی تلاش می کنند که به رغم فشار آمریکا تعهدات برجام را حفظ کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 21
کد خبر: ۳۰۵۹

به گزارش گروه راهبرد معاصر؛ به نقل از فایننشال تایمز ،آلمان، فرانسه و انگلیس تلاش می‌کنند حمایت اتحادیه اروپا را برای رویکردی دوجانبه نسبت به ایران به دست آورند. آنها می‌خواهند تهران را با تحریم‌های بیشتر تهدید و در همین حین معاهده اتمی برجام را با جمهوری اسلامی حفظ کنند .
این سه قدرت قصد دارند پیش از نشست سیزدهم و چهاردهم فوریه در مورد امنیت خاورمیانه که مشترکا توسط آمریکا و لهستان برگزار شده، به توافق برسند. برخی وزرای اروپایی گردهمایی ورشو را تلاشی می دانند توسط واشنگتن برای اجبار اتحادیه اروپا به اتخاذ موضعی سخت‌تر در برابر ایران .
ولی اتحادیه اروپا تلاش می کند معاهده برجام را با وجود عصبانیت اتحادیه به خاطر اتهام نقشه های تروریستی ایران در خاک اروپا حفظ کند .
در حالیکه ایران این اتهام را رد کرده، اتحادیه اروپا در ماه جاری تحریم‌هایی بر این کشور اعمال کرده است.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا که حامی تلاش برای توافق 28 عضو اتحادیه در مورد برجام است گفت:« ما باید قبول کنیم که معاهده اتمی برجام مهم و دستاوردی عظیم است. همچنین باید تاکید کنیم که دلایل واقعی برای نگرانی در مورد عملکرد ایران وجود دارد» .
آلمان، فرانسه و انگلیس، سه کشوری که معاهده اتمی برجام را در 2015 امضا کردند، قصد داشتند تحریم هایی بر برنامه موشکی ایران در اوایل سال گذشته اعمال کنند. ولی وقتی نتوانستند جلوی آمریکا را برای بیرون رفتن از برجام بگیرند این طرح را کنار گذاشتند .
ولی مشکلات فنی و اختلافات ادامه دار بر سر سیاست ترکیبی چماق و هویج بدین معناست که احتمالا وزرای اتحادیه اروپا هنوز به یک بیانیه مشترک نرسیده اند .
یک مانع بر سر راه این این توافق، تاخیر در ایجاد یک کانال مالی غیر دلار مخصوص معامله ایران با اروپا است .
دیپلمات های اروپایی ایجاد این کانال مالی را در قانع کردن ایران برای ماندن در توافق برجام لازم می‌دانند. ولی بسیاری کشورهای اروپایی نگران عکس العمل آمریکا هستند .
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که یک عنصر مهم در اجلاس ورشو که توسط آمریکا و لهستان برگزار شده، اطمینان از این نکته است که ایران تاثیری مخرب در خاورمیانه نداشته باشد .
تهران رسما به دولت لهستان در مورد این نشست اعتراض کرده چون آن را یک «عمل خصمانه» علیه ایران می داند. برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا هم از این نشست رضایت ندارند .
احتمالا فرانسه وزیر امور خارجه خود را به این نشست نمی فرستد. در حالی که آلمان و انگلیس هنوز تصمیم نگرفته اند در چه سطحی در این اجلاس شرکت کنند. فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجه اروپا حضور نخواهد داشت .
الی گرانمایه، یک متخصص خاورمیانه در شورای اروپا گفت:« این حرکت آمریکا برای برگزاری این اجلاس در لهستان با هدف ضربه به ایران در قلب اروپا انجام شده است» .

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار